Главная » 2013 » Сентябрь » 4 » Поради для чищення пральної машини вертикального навантаження
19:20
Поради для чищення пральної машини вертикального навантаження

 Для чого чистити пральну машинку? Здається, що під час кожного циклу прання вона самоочищається, і додаткової чистки не потребує. Проте це не зовсім так. Барабан пральних машин вертикального навантаження не повністю наповнений водою. Це означає, що деякі місця рідко знаходяться під водою, накопичуючи бруд. 

 По-друге, чистий, на перший погляд, барабан пральної машини не означає гігієнічно чистий. Кількість алергенів та бактерій може бути величезною, навіть, якщо машинка виглядає бездоганно. Тому машинка, особливо вертикального навантаження, повинна чиститись не рідше, ніж раз на три місяці.

 Пропонуємо, звернути увагу на наступні поради, які допоможуть Вам підтримувати чистою пральну машинку, а відповідно і білизну та одяг:

 1. Багато сучасних пральних машин вертикального навантаження володіють функцією дезінфекції. Дезінфекція може відбуватися двома шляхами. Якщо Ваша пральна машина містить вбудований нагрівач, він в змозі нагрівати воду до темперетури, що є смеретельною для основних бактерій. Це дозволяє не використовувати відбілювач чи інших агресивні хімікати. Якщо вбудованого нагрівача немає, пральна машинка самостійно нагріває воду до високої температури, проте в таких випадках рекомендуємо використовувати відбілювач чи спеціальні таблетки, що продаються окремо. Будьте уважні: ніколи не поєднуйте цикл дезинфекції з пранням, оскільки висока температура та хімія можуть пошкодити одяг.

 2. Якщо Ваша пральна машинка вертикального навантаження не має функції дезинфекції, Ви можете зробити це самостійно, задавши найвищу температуру та повний цикл прання. В такому випадку також рекомендуємо додати близько літра оцту та 100 грам соди. Ця суміш не тільки видалить бруд, а й усуне наліт від жорсткої води. Як тільки суміш розчиниться у воді зупиніть роботу машинки та залиште її на півгодини. Після цього відновіть роботу до повного завершення циклу. Злив води допоможе вивести увесь цей бруд із пральної машини. Потім рекомендуємо прочистити поверхню барабану розчином оцту з гарячою водою.

 3. Якщо ваша машинка для прання має дозатори для миючого засобу, відбілювачу або кондиціонеру для білизни, ці дозатори можуть часто забруднюються та плісніють. Для чищення цих важкодоступних місць рекомендуємо використовувати зубну щітку - зручний інструмент, що допоможе досягнути до найдальших закуточків.

 4. Тепер, коли ваша пральна машинка з вертикальним завантаженням готова до подальшої роботи, переконайтеся, що ви використовуєте правильний миючий засіб. Пральні машини повинні завжди працювати з якісним миючим засобом. В іншому випадку, піна може переповнити барабан та потрапити туди, де вона не повинна бути. Зрештою це закінчиться цвіллю та запахом сирості. Якщо ви все-таки використовуєте низькоефективний миючий засіб або просто додаєте занадто багато прального порошку, і ви помітили, що піна все ще є в пральній машині, рекомендуємо включити додатковий цикл полоскання, щоб очистити її.

 5. Якщо стінки барабану покрилися плямами, чистка оцтом та содою не завжди допоможе. Щоб повністю очистити пральну машинку, виконайте ті ж дії з п. 2, але з допомогою хлорного відбілювача. 

 Не має сенсу витрачати великі гроші на машинку преміум класу та не дбати про неї. Скористайтеся нашими порадами і ваша пральна машинка вертикального завантаження буде служити Вам довгі роки.

Просмотров: 1711 | Добавил: andrei | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0